Husa v zelí
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Husa domácí |
1400 g |
Jablka |
3 ks |
Kmín celý |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřový bok uzený |
300 g |
Víno bílé |
400 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Zelí kysané |
1 kg |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle.
- Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka.
- Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů.
- Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme.