Husa v zelí

Ingredience


Cibule 3 ks
Husa domácí 1400 g
Jablka 3 ks
Kmín celý 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřový bok uzený 300 g
Víno bílé 400 ml
Voda pitná 150 ml
Zelí kysané 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle.
  2. Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka.
  3. Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů.
  4. Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme.