Smažená Mozzarella s rajčetem a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej olivový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
30 g |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mozzarellu nakrájíme na silnější plátky, ostrým nožem uděláme do každého plátku dva zářezy. Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme na tenké plátky, lístky bazalky otrháme. Do zářezů v plátcích Mozzarelly vložíme po dvou lístcích bazalky a po jednom plátku sušeného rajčete, plátky sýra osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vejcích a znovu obalíme ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme obalené plátky a smažíme z obou stran do zlatova. Upravíme na servírovací talíř a podáváme.