Řízečky z kedluben
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kedlubna |
3 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
135 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pažitka |
1 hrst |
Strouhanka |
163 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupeme a na 1cm silné plátky nakrájíme kedlubny. Povaříme je doměkka v osolené vodě.
- Vychladlé obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.
- Připravíme dip ze zakysané smetany - přidáme do ní česnek, sůl, nasekanou pažitku a promícháme.