Zadělávané husí žaludky

Ingredience


Cibule 2 ks
Husí žaludky 600 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
  3. Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.