Zadělávané husí žaludky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Husí žaludky |
600 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
- Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.