Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
120 g |
Pažitka |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Šunka bezlepková |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pažitku a nať z řapíkatého celeru drobně pokrájíme. Bezlepkovou šunku pokrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme bílý jogurt se solí, pepřem, přidáme pažitku s celerovou natí a šunkou.
- Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1,5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim hotovou jogurtovou omáčku, promícháme a podáváme.