Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Celer řapíkatý 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 120 g
Pažitka 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Šunka bezlepková 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 200 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pažitku a nať z řapíkatého celeru drobně pokrájíme. Bezlepkovou šunku pokrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme bílý jogurt se solí, pepřem, přidáme pažitku s celerovou natí a šunkou.
  2. Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1,5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim hotovou jogurtovou omáčku, promícháme a podáváme.