Bezlepkové těstoviny s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1.5 kávová lžička
Mouka bezlepková 20 g
Olej olivový 30 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 60 g
Zelí kysané 120 g
Bezlepkové těstoviny 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme bezlepkovou mouku a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájené kysané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Zelí dochutíme solí, pepřem a cukrem. Přidáme uzené maso, promícháme a krátce osmažíme.
  2. Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim zelí s uzeným masem, promícháme a podáváme.