Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Chléb bezlepkový 8 krajíc
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci si uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Pokapeme lžící olivového oleje, zasypeme nadrobno nasekanou bazalkou a opepříme.
  2. Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
  3. Na toasty naneseme směs rajčat s bazalkou a podáváme.