Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb bezlepkový |
8 krajíc |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci si uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Pokapeme lžící olivového oleje, zasypeme nadrobno nasekanou bazalkou a opepříme.
- Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
- Na toasty naneseme směs rajčat s bazalkou a podáváme.