Zapečené batáty s tykví
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Sýr Parmezán |
200 g |
Tykev |
300 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Batáty oškrábeme a spolu s dužinou z tykve nastrouháme nahrubo. Vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhaný parmezán, posekané lístky tymiánu, olivový olej, mouku a důkladně promícháme. Přendáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
- Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.