Batátový koláč

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1500 g
Cukr vanilka 30 g
Máslo čerstvé 200 g
Rum 20 ml
Tuk 25 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Cukr moučkový 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Batáty omyjeme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Do mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme kaši z batátů, cukr, měkké máslo, zakápneme rumem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi hodinu.
  2. Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.