Batátový koláč
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
1500 g |
Cukr vanilka |
30 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Rum |
20 ml |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Cukr moučkový |
170 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Batáty omyjeme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Do mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme kaši z batátů, cukr, měkké máslo, zakápneme rumem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi hodinu.
- Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.