Polévka s mořskými plody

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mořské plody mix 200 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.
  3. Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.