Polévka s mořskými plody
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mořské plody mix |
200 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.
- Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.
- Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.