Okouník s hořčicí a koprem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
150 g |
Limetka |
1 ks |
Mrkev kořen |
250 g |
Okouník mořský |
400 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.
- Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.
- Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.