Okouník s hořčicí a koprem

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Hrášek 150 g
Limetka 1 ks
Mrkev kořen 250 g
Okouník mořský 400 g
Olej slunečnicový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.
  2. Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.
  3. Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.