Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

Ingredience


Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Polenta 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu vlijeme 400 ml vody a 2 lžíce oleje a posolíme. Přivedeme k varu.
  2. Do vařící směsi vody a oleje přidáváme polentu a stále mícháme. Ztlumíme teplotu a necháme probublávat, stále mícháme. 15 minut vaříme, než polenta zhoustne. Zasypeme strouhaným parmezánem a mícháme, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny.
  3. Polentu navrstvíme na pekáč a rovnoměrně rozvrstvíme do koláče vysokého 2 centimetry. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky, kde ji můžeme ponechat i jeden den.
  4. Než polentu budeme grilovat, pokrájíme ji na široké nudličky nebo kostky. Lehce ji potřeme olivovým olejem a pak z obou stran ogrilujeme. Podáváme jako přílohu k masu.