Dip zeleninový pro alergiky na laktózu

Ingredience


Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cibule červená 0.5 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citrony 1 ks
Fazole 450 g
Olivy černé 340 g
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 8 ks
Sójový jogurt bílý 500 ml
Sýr sójový - Tofu 750 g
Avokádo 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.
  2. Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu sójového jogurtu a posypeme chilli kořením.
  3. Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Tofu rozdrobíme a posypeme jím vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.