Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy
Ingredience
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka bramborová |
55 g |
Mouka kukuřičná |
85 g |
Mouka rýžová |
115 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Xantanová guma |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
- Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.