Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy

Ingredience


Máslo čerstvé 140 g
Mouka bramborová 55 g
Mouka kukuřičná 85 g
Mouka rýžová 115 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Xantanová guma 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
  2. Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
  3. Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.