Pilaf z husích jater
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Játra husí |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže dušená |
500 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opraná a osušená játra nakrájíme na středně velké kostky, které prudce opečeme na rozpáleném sádle.
- Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme v kastrolku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dozlatova osmahneme. Do osmažené cibule vložíme opečená játra, přidáme papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání spolu zasmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a krátce povaříme.
- 1 cibuli nakrájíme na kolečka a na 50 g sádla ji dozlatova osmažíme.
- Z dušené rýže vytvoříme na talíři věnec, doprostřed klademe hotová játra a ozdobíme kolečky smažené cibule.