Pilaf z husích jater

Ingredience


Cibule 3 ks
Játra husí 500 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže dušená 500 g
Sádlo škvařené 150 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opraná a osušená játra nakrájíme na středně velké kostky, které prudce opečeme na rozpáleném sádle.
  2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme v kastrolku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dozlatova osmahneme. Do osmažené cibule vložíme opečená játra, přidáme papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání spolu zasmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a krátce povaříme.
  3. 1 cibuli nakrájíme na kolečka a na 50 g sádla ji dozlatova osmažíme.
  4. Z dušené rýže vytvoříme na talíři věnec, doprostřed klademe hotová játra a ozdobíme kolečky smažené cibule.