Vařené artyčoky s pikantní omáčkou

Ingredience


Artyčoky 400 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 20 g
Citronová šťáva 25 ml
Cukr moučkový 50 g
Koriandr čerstvý 10 g
Ocet vinný 60 ml
Olej slunečnicový 40 ml
Omáčka sójová 25 ml
Voda pitná 600 ml
Hořčice Dijonská 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme, odřízneme všechny dřevnaté části a oloupeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna asi 20 minut. Artyčoky scedíme a udržujeme v teple.
  2. Do misky nalijeme sojovou omáčku, přilijeme ocet a přidáme cukr. Důkladně rozmícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru a posekanou chilli papričku. Dobře rozmícháme, přelijeme teplé artyčoky a podáváme.