Vařené artyčoky s pikantní omáčkou
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
20 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Cukr moučkový |
50 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Ocet vinný |
60 ml |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Omáčka sójová |
25 ml |
Voda pitná |
600 ml |
Hořčice Dijonská |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme, odřízneme všechny dřevnaté části a oloupeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna asi 20 minut. Artyčoky scedíme a udržujeme v teple.
- Do misky nalijeme sojovou omáčku, přilijeme ocet a přidáme cukr. Důkladně rozmícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru a posekanou chilli papričku. Dobře rozmícháme, přelijeme teplé artyčoky a podáváme.