Rizoto z husích drůbků

Ingredience


Cibule 2 ks
Hrášek 150 g
Husí drůbky 1.5 kg
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 250 g
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.
  2. Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.
  3. Maso obereme a nakrájíme na kostičky.
  4. Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.
  5. Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.
  6. Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.