Rizoto z husích drůbků
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hrášek |
150 g |
Husí drůbky |
1.5 kg |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže loupaná |
250 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.
- Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.
- Maso obereme a nakrájíme na kostičky.
- Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.
- Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.
- Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.