Husa zalitá v sádle

Ingredience


Husa domácí 1 ks
Sůl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vybereme si tlustou husu, ze které získáme alespoň jeden a půl kilogramu sádla.
  2. Očistíme ji, sádlo vytrháme a husu nasekáme na 10 až 12 dílů, které vytřeme hrubou solí, poskládáme do pekáče a necháme v ledničce 24 hodin „vykapat“.
  3. Druhý den maso omyjeme ve studené vodě, osušíme a spolu se sádlem, které jsme pokrájeli na malé kousky, pečeme cca 2,5 hodiny.
  4. Upečené kousky masa napěchujeme do sklenic. Sádlo necháme vysmahnout, až je úplně bez vody, tak jím zalijeme maso ve sklenicích. Necháme vystydnout, až když jsou sklenice úplně studené, převážeme pergamenovým papírem.
  5. Uchováváme ve tmě a chladnu.