Pikantní rýže s fazolemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Klobása Chorizo 150 g
Mléko kokosové 400 ml
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže indiánská 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vývar slepičí 600 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, papriku na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Chorizo nakrájíme na nudličky.
  2. Rozehřejeme si pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve prolisujeme česnek a všechnu pokrájenou zeleninu. Pět minut vše za stálého míchání vaříme do měkka.
  3. Do pánve nasypeme rýži a nalijeme mléko, vývar a vodu. Přidáme sůl, pepř, tymián, oregano a vše přivedeme k varu. Zakryjeme a deset minut necháme dusit.
  4. Na závěr už jen nasypeme do jídla scezené fazole, opět přikryjeme a dusíme, dokud není rýže měkká a fazole teplé. Ihned poté podáváme.