Pikantní rýže s fazolemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Klobása Chorizo |
150 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže indiánská |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vývar slepičí |
600 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, papriku na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Chorizo nakrájíme na nudličky.
- Rozehřejeme si pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve prolisujeme česnek a všechnu pokrájenou zeleninu. Pět minut vše za stálého míchání vaříme do měkka.
- Do pánve nasypeme rýži a nalijeme mléko, vývar a vodu. Přidáme sůl, pepř, tymián, oregano a vše přivedeme k varu. Zakryjeme a deset minut necháme dusit.
- Na závěr už jen nasypeme do jídla scezené fazole, opět přikryjeme a dusíme, dokud není rýže měkká a fazole teplé. Ihned poté podáváme.