Ořechový chléb se smrži
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
10 g |
Droždí sušené |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej z vlašských ořechů |
40 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Smrže čerstvé |
10 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
280 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nalijeme vodu a ořechový olej, přidáme prolisovaný česnek, cukr, sůl a hladkou mouku, promícháme. Dáme do nádoby domácí pekárny a přisypeme sušené droždí. Nastavíme program na základní chléb a po zaznění signálu přidáme k těstu nahrubo nasekané ořechy a smrže a necháme péct.