Špagetová polévka

Ingredience


Špagety 100 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Balsamico ocet 10 ml
Česnek 1 stroužek
Olej olivový extra panenský 10 g
Olej sezamový 10 g
Omáčka sójová 25 ml
Pepř černý mletý 1 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme zhruba 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Špagety scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme v sítku okapat.
  2. Špenátové listy pokrájíme nahrubo, česnek posekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme sojovou omáčku, oba oleje, ocet, přidáme špenát, česnek, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, odstavíme. Do misek rozdělíme špagety, zalijeme špenátovým vývarem a podáváme. Každou porci podle chuti opepříme.