Horká čokoláda s pálivými papričkämi
Ingredience
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Čokoláda 70% kakao |
300 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.
- Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.