Pomerančový horký punč
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
3 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Rum |
1 dl |
Voda pitná |
3 dl |
Citronová šťáva |
30 ml |
Pomerančová šťáva |
6 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.
- Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.