Pomerančový horký punč

Pomerančový horký punč - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Hřebíček 3 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Rum 1 dl
Voda pitná 3 dl
Citronová šťáva 30 ml
Pomerančová šťáva 6 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.
  2. Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.