Sekané kapří bifteky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí. Přidáme 10 g hladké mouky, osolíme, opepříme a smícháme s vejci. Ze směsi vytvarujeme 8 malých biftečků, které dozlatova opečeme na oleji.
- Vyjmeme bifteky z tuku, na kterém pak zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme 30 g hladké mouky, necháme zrůžovět, zalijeme vodou na řídkou omáčku, přidáme ocet a hořčici, podle potřeby přisolíme a do omáčky vrátíme opečené biftečky. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 20 minut dusíme.
- Biftečky podáváme přelité omáčkou.