Sekané kapří bifteky

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapr obecný 0.5 kg
Mouka pšeničná hladká 40 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí. Přidáme 10 g hladké mouky, osolíme, opepříme a smícháme s vejci. Ze směsi vytvarujeme 8 malých biftečků, které dozlatova opečeme na oleji.
  2. Vyjmeme bifteky z tuku, na kterém pak zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme 30 g hladké mouky, necháme zrůžovět, zalijeme vodou na řídkou omáčku, přidáme ocet a hořčici, podle potřeby přisolíme a do omáčky vrátíme opečené biftečky. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 20 minut dusíme.
  3. Biftečky podáváme přelité omáčkou.