Dušený lilek na kari
Ingredience
Balsamico ocet |
40 ml |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
30 g |
Kari koření |
15 g |
Lilek |
400 g |
Olej sezamový |
40 g |
Omáčka sójová |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, lilky, osmahneme, posypeme cukrem, kari kořením, solí, pepřem, promícháme a jakmile se cukr rozpustí, přilijeme ocet, sojovou omáčku, trochu vody a dusíme doměkka. Tekutina se musí téměř celá odpařit.