Dušený lilek na kari

Ingredience


Balsamico ocet 40 ml
Česnek 3 stroužek
Cibule 100 g
Cukr krupice 30 g
Kari koření 15 g
Lilek 400 g
Olej sezamový 40 g
Omáčka sójová 40 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, lilky, osmahneme, posypeme cukrem, kari kořením, solí, pepřem, promícháme a jakmile se cukr rozpustí, přilijeme ocet, sojovou omáčku, trochu vody a dusíme doměkka. Tekutina se musí téměř celá odpařit.