Vepřové maso s mrkví

Ingredience


Cibule 120 g
Cukr krupice 60 g
Mrkev kořen 200 g
Ocet vinný 50 ml
Olej sezamový 50 g
Omáčka sójová 50 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 6 g
Vepřové kotlety 600 g
Voda pitná 150 ml
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na slabší hranolky, zázvor nastrouháme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, maso, orestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Přidáme ocet, mrkev a podusíme jen tři minuty, aby mrkev zůstala křupavá. Voda se musí téměř odpařit.