Vepřové maso s mrkví
Ingredience
Cibule |
120 g |
Cukr krupice |
60 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej sezamový |
50 g |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
6 g |
Vepřové kotlety |
600 g |
Voda pitná |
150 ml |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na slabší hranolky, zázvor nastrouháme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, maso, orestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Přidáme ocet, mrkev a podusíme jen tři minuty, aby mrkev zůstala křupavá. Voda se musí téměř odpařit.