Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Koření pěti vůní |
0.5 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Mouka kukuřičná |
55 g |
Olej kukuřičný |
50 ml |
Olihně |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Chilli paprička |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
4 ks |
Limetka |
1.5 ks |
Paprika červená |
1 ks |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.
- Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.
- Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.
- Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.
- Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.