Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Koření pěti vůní 0.5 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Mouka kukuřičná 55 g
Olej kukuřičný 50 ml
Olihně 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Koriandr čerstvý 4 ks
Limetka 1.5 ks
Paprika červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.
  2. Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.
  3. Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.
  4. Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.
  5. Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.