Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy

Ingredience


Bulgur 55 g
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Máta 15 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 115 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulgur vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody bulgur, opět ji přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
  2. Uvařený bulgur vsypeme do misky a necháme ho vychladnout.
  3. Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout a podáváme.