Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
Ingredience
Bulgur |
55 g |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Máta |
15 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
115 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bulgur vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody bulgur, opět ji přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
- Uvařený bulgur vsypeme do misky a necháme ho vychladnout.
- Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout a podáváme.