Čínské zelí se slaninou a česnekem
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
120 g |
Olej sezamový |
50 g |
Omáčka sójová |
40 ml |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
150 ml |
Zelí čínské |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Čínské zelí podélně rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přidáme zelí, česnek, zázvor, promícháme, pár minut restujeme, osolíme, zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, pánev zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- Podáváme jako přílohu k dušeným masům.