Brioškový chléb s mátou a tvarohem
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Droždí sušené |
10 g |
Máta |
100 g |
Mléko plnotučné |
120 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sirup Monin - mátový |
40 ml |
Sůl |
5 g |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ušlehaná vejce, přidáme mouku, cukr, sůl a tvaroh, zalijeme mátovým sirupem a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme droždí a nasekanou čerstvou mátu, nastavíme program na sladký chléb a necháme péct.