Jablečný brioškový chléb se skořicí
Ingredience
Droždí sušené |
10 g |
Jablka |
200 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ušlehaná vejce, přidáme mouku, skořici, cukr, sůl, promícháme a pokud se těsto lepí, přidáme mouku. Přihodíme na kostičky nakrájená jablka bez jádřinců, sušené droždí, přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na sladký chléb.