Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 15 g
Voda pitná 1 dl
Chlebové koření hrubě mleté bio 0.5 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko - podmáslí 4 dl
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 25 g
Směs Promix UNI komfort 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít.
  2. Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě.
  3. Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
  4. Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.