Jogurtová bábovka
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jogurt bílý |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle |
10 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej stolní |
100 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Všechny přísady - cukr, jogurt, kypřící prášek do pečiva, mouku, olej a vejce smícháme v míse na polotekuté těsto.
- Mandle spaříme a oloupeme.
- Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, do každého záhybu formy dáme oloupanou mandli a zalijeme těstem.
- Pečeme přibližně 45 minut.