Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 220 °C.
- Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.
- Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.
- Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.
- Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.
- Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.