Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce

Ingredience


Brambory 8 ks
Česnek 4 stroužek
Olej olivový 4 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
  2. Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.
  3. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.
  4. Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.
  5. Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.
  6. Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.