Chléb francouzské revoluce

Ingredience


Droždí sušené 5 g
Mouka chlebová 400 g
Mouka pšeničná celozrnná 100 g
Mouka žitná bílá 200 g
Sůl 10 g
Voda pitná 500 ml
Brambory 230 g
Sůl 5 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme (asi 10minut) ve slupce ve slané vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na kostičky, 3 celé plátky si necháme na ozdobu.
  2. Do mísy nalijeme vodu, přidáme brambory, sůl, žitnou, chlebovou a celozrnnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu ozdobíme těsto plátky brambor a necháme péct.