Chléb francouzské revoluce
Ingredience
Droždí sušené |
5 g |
Mouka chlebová |
400 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
100 g |
Mouka žitná bílá |
200 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
500 ml |
Brambory |
230 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 260 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme (asi 10minut) ve slupce ve slané vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na kostičky, 3 celé plátky si necháme na ozdobu.
- Do mísy nalijeme vodu, přidáme brambory, sůl, žitnou, chlebovou a celozrnnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu ozdobíme těsto plátky brambor a necháme péct.