Maréna Crécy

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 160 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 500 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej rostlinný 100 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Síh 600 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.
  2. Z mouky a poloviny másla si připravíme moučné máslo, kterým mrkev zahustíme, přidáme cukr a květ a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout, potom rozmixujeme ručním šlehačem.
  3. Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na oleji.
  4. Do středů talířů navrstvíme mrkvové pyré a na ně dáme hotové porce marény. Přelijeme horkým máslem a posypeme sekanou pažitkou.