Maréna Crécy
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
160 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
500 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej rostlinný |
100 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Síh |
600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.
- Z mouky a poloviny másla si připravíme moučné máslo, kterým mrkev zahustíme, přidáme cukr a květ a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout, potom rozmixujeme ručním šlehačem.
- Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na oleji.
- Do středů talířů navrstvíme mrkvové pyré a na ně dáme hotové porce marény. Přelijeme horkým máslem a posypeme sekanou pažitkou.