Hovězí svíčková s cibulí
Ingredience
Cibule |
400 g |
Cukr krupice |
15 g |
Hovězí svíčková |
600 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Maso nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky cibule, restujeme, promícháme, aby se cibule rozpadla na kroužky a jakmile zesklovatí, cibuli vyjmeme. Do pánve nasypeme maso a restujeme asi 6 minut. Přidáme cukr, necháme roztavit, přisypeme zpět cibuli, zalijeme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme a opeříme. Chvíli podusíme, promícháme a odstavíme.