Hovězí svíčková s paprikou a cibulí

Ingredience


Cibule 150 g
Cukr krupice 10 g
Hovězí svíčková 400 g
Olej slunečnicový 50 g
Omáčka sójová 30 ml
Paprika červená 200 g
Paprika mletá sladká 10 g
Sůl 8 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli a papriky bez jádřinců na proužky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lžíci cibule, maso a zprudka smažíme asi 5 minut. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme zbylou cibuli s paprikami, zmírníme oheň a zeleninu orestujeme. Vrátíme zpět maso, promícháme, osolíme, přidáme cukr, mletou papriku, sojovou omáčku, promícháme, podlijeme troškou vody a podusíme, až se voda téměř odpaří.