Hovězí svíčková s paprikou a cibulí
Ingredience
Cibule |
150 g |
Cukr krupice |
10 g |
Hovězí svíčková |
400 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Omáčka sójová |
30 ml |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, cibuli a papriky bez jádřinců na proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lžíci cibule, maso a zprudka smažíme asi 5 minut. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme zbylou cibuli s paprikami, zmírníme oheň a zeleninu orestujeme. Vrátíme zpět maso, promícháme, osolíme, přidáme cukr, mletou papriku, sojovou omáčku, promícháme, podlijeme troškou vody a podusíme, až se voda téměř odpaří.