Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 30 g
Voda pitná 1 dl
Chlebové koření hrubě mleté bio 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mléko - podmáslí 2.3 dl
Mouka bezlepková 250 g
Mouka bezlepková Jizerka 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 100 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si kvásek: do misky dáme 30 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
  2. Do mísy si nasypeme 250 g bezlepkové směsi Schär Mix B, 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 2.3 dl podmáslí, 100 g tvarohu, 40 g vlahého másla a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Potřeme ho vodou a posypeme sezamem. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme ho dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.
  3. Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.