Gratinované cukety se sýrem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Cuketa žlutá 400 g
Máslo 1 polévková lžíce
Máslo bylinkové 60 g
Rajčata červená 400 g
Špek 200 g
Sýr Čedar 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté cukety spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Špek nakrájíme na plátky v pánvi na rozpáleném másle osmahneme do křupavá.
  2. Na přípravu kořeněného oleje ve vhodné nádobě smícháme olej, sůl, pepř, nasekanou bazalku a rozmarýn. Přimícháme oloupaný a na tenké proužky nakrájený česnek.
  3. Pečicí formu důkladně vymažeme bylinkovým máslem. Na dno, mírně přes sebe naskládáme plátky cukety, potom plátky rajčat, na rajčata naskládáme plátky osmahlého špeku. Vše přelijeme okořeněným olejem.
  4. Nakonec povrch posypeme nastrouhaný sýrem.
  5. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 200 stupňové teplotě. Podáváme na jednotlivých teplých talířích.