Fazolová polévka s mletým masem

Ingredience


Celer řapíkatý 120 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 120 g
Fazole bílé předvařené 400 g
Hovězí maso mleté 200 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Kmín celý 3 g
Olej slunečnicový 30 g
Paprika červená 120 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 8 g
Zakysaná smetana 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.
  3. Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.