Fazolová polévka s mletým masem
Ingredience
Celer řapíkatý |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
120 g |
Fazole bílé předvařené |
400 g |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Kmín celý |
3 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Paprika červená |
120 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
8 g |
Zakysaná smetana |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.
- Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.