Pampeliškový salát s olivami

Ingredience


Kopr čerstvý 20 g
Máslo bylinkové 60 g
Pampeliškové listy 200 g
Veka 8 krajíc
Citronová šťáva 3 ml
Hořčice 0.5 polévková lžíce
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Olivy zelené 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pampeliškové listy (žluté a zelené) očistíme, poškozené vyhodíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, otřepeme vodu z listů a natrháme je na velikost sousta. Odložíme do lednice vychladit.
  2. Kapary i 50 g vypeckovaných oliv drobně nasekáme, přilijeme vývar, hořčici, citrónovou šťávu, rozmixujeme. Do zálivky postupně metlou přimícháme olej, sůl, pepř a ještě jednou promícháme.
  3. Krajíce veky nakrájíme na malé kostky, osmahneme je do křupava v pánvi na rozpáleném bylinkovém másle. Poté necháme okapat.
  4. Vychladlý pampeliškový salát rozdělíme na čtyři talíře, polijeme je připravenou zálivkou. Na povrch dáme opečené kostičky veky a rozdělíme zbylé olivy, posypeme nasekaným koprem.