Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Losos - filety 800 g
Pasta shiro miso 125 g
Víno rýžové čínské 3 polévková lžíce
Víno Saké 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 3 ks
Med včelí 0.5 kávová lžička
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Řasa Wakame 15 g
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:
  2. Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
  3. Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
  4. V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
  5. Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.
  6. Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  7. Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.
  8. Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.
  9. Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.