Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Losos - filety |
800 g |
Pasta shiro miso |
125 g |
Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce |
Víno Saké |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
3 ks |
Med včelí |
0.5 kávová lžička |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Řasa Wakame |
15 g |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:
- Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
- Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
- V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
- Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.
- Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.
- Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.
- Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.