Hlávkový salát s mangoldem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
20 g |
Mangold |
70 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Salát kadeřavý |
70 g |
Salát ledový |
70 g |
Salát Polníček |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.
- Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.