Hlávkový salát s mangoldem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Kopr čerstvý 20 g
Mangold 70 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Salát kadeřavý 70 g
Salát ledový 70 g
Salát Polníček 70 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.
  2. Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.
  3. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.