Pilaf z marény
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Síh |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
- Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
- Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
- Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
- Podáváme posypané strouhaným sýrem.