Pilaf z marény

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Rýže loupaná 200 g
Síh 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
  2. Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
  3. Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
  4. Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
  5. Podáváme posypané strouhaným sýrem.