Knedlíčky z krevet pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Mouka manioková 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Cibulka jarní 2 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Rybí omáčka 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr krystal 115 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Rybí omáčka 1 polévková lžíce
Voda pitná 120 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou a maniokovou mouku smícháme v misce. Trochu hladké mouky si necháme na pomoučení válu. Přidáme sůl a teplou vodu. Smícháme v hladké těsto. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat.
  2. Nadrobno nasekáme jarní cibulky. Nakrájíme krevety. V misce smícháme garnáty, cibulky, zázvor a přidáme rybí omáčku.
  3. Přichystáme si chilli omáčku. Do pánve vlijeme vodu, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme chilli, papriku, zázvor, rozdrcený stroužek česneku a rybí omáčku. Přivedeme směs k varu a minutu vaříme. Pak přimícháme ještě limetkovou šťávu. Rozdělíme omáčku do 4 malých misek a počkáme, až vychladne.
  4. Pomoučníme vál a těsto na něm rozdělíme na 24 stejných kousků, ze kterých vyválíme placičky o průměru asi 6 centimetrů.
  5. Na každou z placiček těsta naneseme lžíci náplně. Okraje placiček potřeme vodou a přitiskneme je pevně k sobě. Vytvoříme knedlíčky.
  6. Do většího hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Dovnitř naházíme knedlíčky a přivedeme znovu k varu a vaříme na mírném ohni 5 minut. Opatrně mícháme, aby se knedlíčky neslepily k sobě. Jakmile jsou knedlíčky hotové, vyplavou na povrch.
  7. Knedlíčky přenášíme na talíře děrovanou naběračkou. Servírujeme je s miskou chilli omáčky. Posypeme nadrobno nasekanou jarní cibulkou.