Knedlíčky z krevet pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Mouka manioková |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Cibulka jarní |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Rybí omáčka |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
115 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Rybí omáčka |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
120 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hladkou a maniokovou mouku smícháme v misce. Trochu hladké mouky si necháme na pomoučení válu. Přidáme sůl a teplou vodu. Smícháme v hladké těsto. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat.
- Nadrobno nasekáme jarní cibulky. Nakrájíme krevety. V misce smícháme garnáty, cibulky, zázvor a přidáme rybí omáčku.
- Přichystáme si chilli omáčku. Do pánve vlijeme vodu, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme chilli, papriku, zázvor, rozdrcený stroužek česneku a rybí omáčku. Přivedeme směs k varu a minutu vaříme. Pak přimícháme ještě limetkovou šťávu. Rozdělíme omáčku do 4 malých misek a počkáme, až vychladne.
- Pomoučníme vál a těsto na něm rozdělíme na 24 stejných kousků, ze kterých vyválíme placičky o průměru asi 6 centimetrů.
- Na každou z placiček těsta naneseme lžíci náplně. Okraje placiček potřeme vodou a přitiskneme je pevně k sobě. Vytvoříme knedlíčky.
- Do většího hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Dovnitř naházíme knedlíčky a přivedeme znovu k varu a vaříme na mírném ohni 5 minut. Opatrně mícháme, aby se knedlíčky neslepily k sobě. Jakmile jsou knedlíčky hotové, vyplavou na povrch.
- Knedlíčky přenášíme na talíře děrovanou naběračkou. Servírujeme je s miskou chilli omáčky. Posypeme nadrobno nasekanou jarní cibulkou.