Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Estragon 75 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.
  2. Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.
  3. Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.