Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Estragon |
75 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.
- Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.
- Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.