Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Ingredience
Meruňky |
500 g |
Cukr krupice |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka bezlepková |
30 g |
Cukr třtinový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jogurt bílý |
500 g |
Kypřící prášek bezlepkový |
1 ks |
Mouka bezlepková Jizerka |
350 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka bezlepková |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.
- Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.
- Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.