Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem

Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem - obrázek

Ingredience


Meruňky 500 g
Cukr krupice 30 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka bezlepková 30 g
Cukr třtinový 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Jogurt bílý 500 g
Kypřící prášek bezlepkový 1 ks
Mouka bezlepková Jizerka 350 g
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka bezlepková 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.
  2. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.
  3. Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.