Maréna po tyrolsku

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 170 g
Olej rostlinný 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Síh 600 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.
  2. Rajčata rozkrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka o osmahneme na oleji.
  4. Hotové porce marény rozdělíme na talíře, poklademe kolečky cibule, podáváme obložené pečenými rajčaty a posypané petrželovou natí, nasekanou nadrobno.