Zelená omáčka se smetanou a majonézou

Ingredience


Cukr moučkový 1 kávová lžička
Estragon 50 g
Kerblík 50 g
Majonéza 200 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 50 g
Řeřicha 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.
  2. Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.