Zelená omáčka se smetanou a majonézou
Ingredience
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Estragon |
50 g |
Kerblík |
50 g |
Majonéza |
200 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
50 g |
Řeřicha |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.
- Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.